Siirry pääsisältöön

Käyttäjäryhmän luominen ja käyttötavat

Järjestelmään pystyy luomaan omia käyttäjäryhmiään ja asettamaan niihin käyttäjiä. Käyttäjäryhmille voidaan asettaa erikoishintoja ja määritellä omia varausnäkymiä. HUOM! Käyttäjäryhmien ja käyttäjäryhmäkohtaisten hintojen luominen ei ole mahdollista Easy-versiossa!

 

Käyttäjäryhmän luonti

 

Luo uusi käyttäjäryhmä kohdassa Käyttäjät-Uusi käyttäjäryhmä. Anna ryhmälle jokin yksilöivä nimi, esim. Opiskelijat, VIP-asiakkaat ym.

 

Snag_628d9d.png

 

Voit lisätä asiakkaita käyttäjäryhmään ottamalla halutun käyttäjän muokkaustilaan, ja rastittamalla halutut käyttäjäryhmät. **Muista tallentaa!**

 

Snag_67cce0.png

 

Luotu käyttäjäryhmä löytyy nyt kohdasta Käyttäjät-Käyttäjäryhmät. Klikkaamalla käyttäjäryhmää, nähdään listaus siihen käyttäjäryhmään kuuluvista asiakkaista.

 

Snag_6e91aa.png

 

Käyttäjäryhmä-kohtaiset hinnat

 

Käyttäjäryhmäkohtaisia hintoja pystyy määrittelemään resursseille, palveluille, tuntityypeille sekä kursseille. Tämä onnistuu Hallinta > haluttu varaustyyppi > Hinta > Lisää hinta tai muokkaa olemassa olevaa > Käyttäjäryhmät kohdan kynä > Valitse halutut käyttäjäryhmät > Takaisin > Tallenna. Tämän jälkeen näihin käyttäjäryhmiin kuuluvilla käyttäjillä on voimassa asetettu hinta silloin, kun he ovat kirjautuneena sisään ja tekevät varauksen omalla käyttäjätilillään.

 

2023-01-24_8-25-57.png

 

Varausnäkymän asettaminen näkyväksi vain tietylle käyttäjäryhmälle

 

Käyttäjäryhmälle pystyy myös asettamaan tietyn varausnäkymän näkyväksi. Tämä onnistuu kohdasta Hallinta > Varausnäkymät > Näkyvä ainoastaan seuraaville käyttäjäryhmille.

 

Tällä tavalla tietylle käyttäjäryhmälle voidaan asettaa esimerkiksi tietty palvelu varattavaksi siten ettei muut käyttäjät näe sitä tai pysty sitä varaamaan. Ohje tällaiseen toteutukseen löytyy täältä.

 

2023-01-24_8-27-36.png

 

Asiakkaan liittyminen käyttäjäryhmään rekisteröinnin yhteydessä

 

Asiakkaiden on myös mahdollista käyttäjätilin luonnin yhteydessä liittyä käyttäjäryhmään. Asiakas ei pysty itse vaikuttamaan mihin käyttäjäryhmään liittyy, vaan se on ennalta määritelty ryhmä. Määritä, mihin käyttäjäryhmään on mahdollista liittyä kohdassa Www > Asetukset > Salli käyttäjän liittyä ryhmään rekisteröityessä.

 

2023-01-24_8-39-38.png
Vastasiko tämä kysymykseesi?