Kunder

Berättelser från det riktiga livet

Svenska Röda Korset

Röda Korsets Malmökrets

Kundstory

Malmökretsen av Svenska Röda Korset använder sig av DigitalBookers bokningssystem sedan februari 2014.

Malmökretsen av Svenska Röda Korsets viktigaste uppgift är att utifrån de lokala behov som både de och samhället ser, kunna vara en viktig samhällsaktör som uppfyller ett behov som ingen annan aktör tillgodoser. Deras övergripande mål är att lindra och förhindra mänskligt lidande och verka för integration och hållbar utveckling.

Vid flytt och expansion av vår organisation insåg vi att behovet av ett bokningssystem till våra fyra mötesrum var stort. För att kunna samla, samordna och planera våra 40-talet verksamheter på ett smidigt sätt behövde vi ett lokalbokningssystem som var användarvänligt så att våra frivilliga i olika åldrar, själva skulle kunna gå in och boka lokal. Jonathan Graf IT-, Admin- och Kommunikationsansvarig på Röda Korsets Malmökrets.

Malmökretsen jämförde flera alternativ till bokningssystem, bland annat ett gratis bokningssystem som också var användarvänligt.

Tyvärr var supporten där bristfällig så det förslaget fick vi lägga åt sidan. Efter tät kontakt med support hos Digitalbooker valde vi detta. Eftersom det är så pass många personer som kommer att använda det behöver vi bra support.

Bokningssystemet används idag för bokning av de fyra mötesrum på Röda Korsets Mötesplats Kupan i Malmö. Dessa rum bokas upp till möten, utbildningar etcetera. Som det överlägset mest positiva ser Jonathan, att administrationen sjunkit avsevärt när frivilliga själva kan gå in och boka lediga rum.

Jonathan skulle rekommendera ett bokningssystem för all verksamhet där man har begränsad lokaltillgång och behöver optimera användningen av lokalerna, samtidigt som man behöver avlasta organisationens administrativa sysslor.